سايت قاريان قرآن.بزرگترين پايگاه تخصصي قرائت قرآن به زبان فارسي.تلاوت قرآن کریم موسیقی قرآن قرآن و موسیقی تلاوت قرآن قرآن ترجمه قرآن موبایل: تالار گفتمان

qquran.ir :: نمايش موضوعات - مصاحبه با عبدالباسط

مصاحبه با عبدالباسط

ارسال موضوع جديد  پاسخ به اين موضوع    

qquran.ir صفحه اول انجمن -> قرآنی ها

نمايش موضوع قبلي :: نمايش موضوع بعدي  
نويسنده پيغام

yasalam
کاربر عادی
کاربر عادی

وضعيت: آفلاين
14 ارديبهشت ماه ، 1389
تعداد ارسالها: 6
امتياز: 430
تشکر کرده: 0
تشکر شده 0 بار در 0 پست

ارسالارسال شده در: سه شنبه، 14 ارديبهشت ماه ، 1389 12:50:24    موضوع مطلب: مصاحبه با عبدالباسط پاسخ همراه با اعلان

استاد عبدالباسط قاری بزرگ در مصاحبه با یک شبکه ی قطری :

دوست دارید صوت کدام یک از قاریان را بشنوید ؟

« من دوست دارم تمامی صدا های زیبا و نیکو که تلاوت قرآن می کنند را بشنوم . من صدای « شیخ محمد رفعت » را خیلی دوست دارم ، صدای « مصطفی اسماعیل » را ، صدای « عبد الفتاح شعشاعی » را ، و همچنین صدای « منصور شامی دمنهوری » را دوست دارم بشنوم .

تقلید کردن از نظر عبد الباسط :

استاد عبدالباسط در مورد کسانی که از خودش تقلید می کنند چنین می گوید :

« من خوشحالم که کسی از روش من تقلید می کند . ولی در عین حال ، تقلید را تشویق و تایید نمی کنم ، چون عمر تقلید کوتاه است ، و شخص تقلید کننده ، بعد از مدتی از تقلید سایر قاریان خسته می شود . یعنی مقلد همیشه در زحمت است
، زیرا زمانی می رسد که دیگر نمی تواند تقلید کند ، و به این کار ادامه دهد . البته تقلید برای مدتی لازم است ، آن هم برای آغاز کار ، اما نمی تواند ادامه پیدا کند ، و برای اینکه قاری بتواند کار قرائت را ادامه دهد ، باید شیوه ی مخصوص برای خود انتخاب کند .

آیا شما از کسی تقلید می کنید ؟

البته من از سایر قاریان تأثیر پذیرفته ام . من علاقه داشتم که به تلاوت شیخ مصطفی اسماعیل گوش دهم ، و همچنین شیخ عبدالفتاح شعشاعی و شیخ رفعت . تلاوت آنها در من تاثیر گذاشته است .

به طور کلی روش تمام قاریان باید این طور باشد که : « قرآنم هرگاه از دل بر آید بر دل نشیند » . من خودم روش خاصی در قرائت دارم و روش من اکتسابی نیست .

آیا میکروفن ها بر صوت قاری اثر دارند ؟

در گذشته قاریان بیشتر به صدای خودشان اتکا داشته اند ، اما از هنگامی که میکروفن ها به کار گرفته شدند ، قاعدتا در صدای قاریان نیز تأثیر زیادی گذاشته است . زیرا قاری به جای اینکه صدای خود را به محدوده ای از انسان ها برساند ، از طریق میکروفن می تواند صدای خود را به گوش اهالی یک شهر برساند . صدا یک موهبت است و میکروفن تنها ابزاری است که صدا را قوی و نیرومند می سازد . پس صدا باید فی نفسه زیبا و دارای ارزش باشد .

تلاوت قرآن در استودیو بهتر است یا در مجالس ؟

قاری قرآن می تواند هم داخل استودیو و هم در برابر شنوندگان تلاوت کند . بعضی اوقات که انسان دچار یک نوع حالت معنوی خاصی می شود ، ممکن است که یک ساعتی ساعت تجلی باشد . گاهی اوقات انسان منسجم است ، در آن ساعات ، فیوضات الهی وجود دارد . در این حالت می تواند در استودیو و به دور از چشمان مردم بخواند ، این برایش بهتر از آن است که مردم حضور دارند .

اما گاهی اوقات ، برعکس حضور مردم برای او بهتر است . موضوع بستگی به حالت قاری دارد .

تحسین وتشویق حضار از نظر استاد عبدالباسط :

هنگامی که قرآن تلاوت می شود بر حاضران واجب است که ساکت بمانند و از مشغول شدن به کار دیگر خودداری کنند . هم قاری و هم شنونده بایستی با خشوع و ادب و احترام از قرآن محافظت کنند .

اما فریاد زدن و سر و صدا کردن در اثنای قرائت قرآن ، به راستی از صفات همان مشرکینی است که به هنگام شنیدن قرآن فریاد و سر و صدا و بیهوده گویی به راه می انداختند و باید جدا از این کار ناپسند خود داری کرد .

موقعی که در مجلس قرائتم آرامش بر قرار است خیلی بهتر می توانم قرائت کنم . اما وقتی سر و صدا زیاد باشد نمی توانم آنچه در دل دارم قرائت کنم ، زیرا احساس می کنم ، آنها به آیات گوش نمی دهند .

آیا شما تحسین قاریان را انکار می کنید ؟

البته تحسین قاریان را توسط شنوندگان انکار نمی کنم ، بلکه الفاظی را که شایسته ی مجلس نیست و از حد خارج است را نمی پسندم . الله الله گفتن را می پسندم .اما همین ذکر نیز باید آرام باشد .

ترتیل را می پسندید یا تحقیق را ؟

من هر دو را می پسندم . فرق بین این دو این است که ترتیل قرائت تند و بدون آهنگ است اما تحقیق قرائت آهنگین است .

وقت مناسب برای تلاوت از نظر عبدالباسط :

من تلاوت در همه ی زمان را دوست می دارم . در طول روز یک ساعت و نیم قرآن می خوانم . عادت دارم که یک ساعت قبل از طلوع فجر از خواب بر می خیزم و در حد توان نماز می خوانم و سچس قرآن می خوانم .

انسان نباید قرآن را رها کند ، زیرا در این صورت قرآن هم تو را رها می کند .

بازگشت به بالا

رويت مشخصات كاربر ارسال پيغام شخصي
تمامي مطالب ارسال شده:   
ارسال موضوع جديد   پاسخ به اين موضوع   

qquran.ir صفحه اول انجمن -> قرآنی ها

زمان پيشفرض سايت: ساعت گرينويچ + 3.5 ساعت
صفحه 1 از 1

پاسخ سريع:

Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow

افزودن امضاء به مطلب ارسالي (امضاء كاربر در بخش ويرايش مشخصات كاربر قابل تغيير است .)