|
yasalam
کاربر عادی

وضعيت: آفلاين 14 ارديبهشت ماه ، 1389 تعداد ارسالها: 6 امتياز: 430 تشکر کرده: 0 تشکر شده 0 بار در 0 پست
|
ارسال شده در: سه شنبه، 14 ارديبهشت ماه ، 1389 12:50:24 موضوع مطلب: مصاحبه با عبدالباسط |
|
|
استاد عبدالباسط قاری بزرگ در مصاحبه با یک شبکه ی قطری :
دوست دارید صوت کدام یک از قاریان را بشنوید ؟
« من دوست دارم تمامی صدا های زیبا و نیکو که تلاوت قرآن می کنند را بشنوم . من صدای « شیخ محمد رفعت » را خیلی دوست دارم ، صدای « مصطفی اسماعیل » را ، صدای « عبد الفتاح شعشاعی » را ، و همچنین صدای « منصور شامی دمنهوری » را دوست دارم بشنوم .
تقلید کردن از نظر عبد الباسط :
استاد عبدالباسط در مورد کسانی که از خودش تقلید می کنند چنین می گوید :
« من خوشحالم که کسی از روش من تقلید می کند . ولی در عین حال ، تقلید را تشویق و تایید نمی کنم ، چون عمر تقلید کوتاه است ، و شخص تقلید کننده ، بعد از مدتی از تقلید سایر قاریان خسته می شود . یعنی مقلد همیشه در زحمت است
، زیرا زمانی می رسد که دیگر نمی تواند تقلید کند ، و به این کار ادامه دهد . البته تقلید برای مدتی لازم است ، آن هم برای آغاز کار ، اما نمی تواند ادامه پیدا کند ، و برای اینکه قاری بتواند کار قرائت را ادامه دهد ، باید شیوه ی مخصوص برای خود انتخاب کند .
آیا شما از کسی تقلید می کنید ؟
البته من از سایر قاریان تأثیر پذیرفته ام . من علاقه داشتم که به تلاوت شیخ مصطفی اسماعیل گوش دهم ، و همچنین شیخ عبدالفتاح شعشاعی و شیخ رفعت . تلاوت آنها در من تاثیر گذاشته است .
به طور کلی روش تمام قاریان باید این طور باشد که : « قرآنم هرگاه از دل بر آید بر دل نشیند » . من خودم روش خاصی در قرائت دارم و روش من اکتسابی نیست .
آیا میکروفن ها بر صوت قاری اثر دارند ؟
در گذشته قاریان بیشتر به صدای خودشان اتکا داشته اند ، اما از هنگامی که میکروفن ها به کار گرفته شدند ، قاعدتا در صدای قاریان نیز تأثیر زیادی گذاشته است . زیرا قاری به جای اینکه صدای خود را به محدوده ای از انسان ها برساند ، از طریق میکروفن می تواند صدای خود را به گوش اهالی یک شهر برساند . صدا یک موهبت است و میکروفن تنها ابزاری است که صدا را قوی و نیرومند می سازد . پس صدا باید فی نفسه زیبا و دارای ارزش باشد .
تلاوت قرآن در استودیو بهتر است یا در مجالس ؟
قاری قرآن می تواند هم داخل استودیو و هم در برابر شنوندگان تلاوت کند . بعضی اوقات که انسان دچار یک نوع حالت معنوی خاصی می شود ، ممکن است که یک ساعتی ساعت تجلی باشد . گاهی اوقات انسان منسجم است ، در آن ساعات ، فیوضات الهی وجود دارد . در این حالت می تواند در استودیو و به دور از چشمان مردم بخواند ، این برایش بهتر از آن است که مردم حضور دارند .
اما گاهی اوقات ، برعکس حضور مردم برای او بهتر است . موضوع بستگی به حالت قاری دارد .
تحسین وتشویق حضار از نظر استاد عبدالباسط :
هنگامی که قرآن تلاوت می شود بر حاضران واجب است که ساکت بمانند و از مشغول شدن به کار دیگر خودداری کنند . هم قاری و هم شنونده بایستی با خشوع و ادب و احترام از قرآن محافظت کنند .
اما فریاد زدن و سر و صدا کردن در اثنای قرائت قرآن ، به راستی از صفات همان مشرکینی است که به هنگام شنیدن قرآن فریاد و سر و صدا و بیهوده گویی به راه می انداختند و باید جدا از این کار ناپسند خود داری کرد .
موقعی که در مجلس قرائتم آرامش بر قرار است خیلی بهتر می توانم قرائت کنم . اما وقتی سر و صدا زیاد باشد نمی توانم آنچه در دل دارم قرائت کنم ، زیرا احساس می کنم ، آنها به آیات گوش نمی دهند .
آیا شما تحسین قاریان را انکار می کنید ؟
البته تحسین قاریان را توسط شنوندگان انکار نمی کنم ، بلکه الفاظی را که شایسته ی مجلس نیست و از حد خارج است را نمی پسندم . الله الله گفتن را می پسندم .اما همین ذکر نیز باید آرام باشد .
ترتیل را می پسندید یا تحقیق را ؟
من هر دو را می پسندم . فرق بین این دو این است که ترتیل قرائت تند و بدون آهنگ است اما تحقیق قرائت آهنگین است .
وقت مناسب برای تلاوت از نظر عبدالباسط :
من تلاوت در همه ی زمان را دوست می دارم . در طول روز یک ساعت و نیم قرآن می خوانم . عادت دارم که یک ساعت قبل از طلوع فجر از خواب بر می خیزم و در حد توان نماز می خوانم و سچس قرآن می خوانم .
انسان نباید قرآن را رها کند ، زیرا در این صورت قرآن هم تو را رها می کند . |
|